Uz malo sreće i selektorove pameti, Srbija je mogla daleko dogurati (FOTO)

Kada je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo u Rusiji prva moja misao, a verujem i mnogih od vas je bila gle čuda uopšte nam nije zapala loša grupa. Makar je tako izgledalo na prvi pogled i baš tog trenutka sam pomislio evo nam šanse da konačno prođemo dalje i ponovimo uspeh iz 1998. godine kada smo poslednji put prošli grupnu fazu na Svetskom prvenstvu. Nažalost realnost je na kraju ipak bila drugačija i ponovo su se fudbaleri vratili kući brže nego što su na veliko takmičenje i otišli.

Sada treba da se zapitamo zašto je sve to tako ispalo i ko je kriv za novi neuspeh. Da nešto nije kako treba, videlo se u poslednjim mečevima u kvalifikacijama, a sve je kulminiralo kada je smenjen čovek koji je uspešno predvodio naš tim u kvalifikacijama Slavoljub Muslin. Na njegovu poziciju doveden je neko kome tu nije bilo mesto, a njegovo ime sada je dobro poznato – Mladen Krstajić. Priznaćete da je to bila jedna jako čudna odluka koja je i dovela do ovog neuspeha u Rusiji. Postoji ona rečenica da u Srbiji ima sedam miliona selektora, a mi smo izgleda ovoga puta baš promašili u izboru čoveka koji će sa klupe predvoditi našu reprezentaciju.

Sve je u Rusiji počelo kao u bajci jer je u prvom kolu pobeđena Kostarika, a onda je usledila meč lopta protiv Švajcarske koja nažalost nije iskorišćena. Loše drugo poluvreme i preokret Švajcarske kao da je demoralisao naše igrače koji nisu uspeli da skupe snage i naprave senzaciju protiv Brazila. Međutim igrači nisu krivi za ove poraze već SELEKTOR. Krstajić je i u pripremnim utakmicama vršio eksperimente oko sastava, ali ako u tim utakmicama to i možete činiti NA SVETSKOM PRVENSTVU TO NIKAKO NIJE PAMETNO. Kako drugačije prokomentarisati njegove čudne izmene igrača tokom turnira. Na utakmici protiv Švajcarske nije izvšio sve tri izmene na koje ima pravo iz verovatno samo njemu znanih razloga. I na kraju još jedna pogrešna eksperimentalna odluka u poslednjoj utakmici protiv Brazila kada je na teren izveo jedan jako čudan tim kada je reč o odbrani. Iskusni i standardni reprezrentativci poput Tošića, Milivojevića i Ivanovića ostali su na klupi, dok su šansu dobili Milenković i Veljković, a tek izmene koje su napravljene pred kraj utakmice nekako su zaista izgledale više rekreativne, a ne profesionalne.

Pitanje je sada u kom ćemo sastavu nastupati u Ligi nacija, a teško mi je da zamislim da će nas u tom takmičenju predvoditi sa klupe Mladen Krstajić. Kada smo doživeli neuspehe u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010. selektori su smenjeni, a možda je vreme da se istorija i sada ponovi, ali o tome neka razmišljaju oni koji to moraju, a mi svi trenutno razočarani navijači ćemo opet podići glavu i ponovo bodriti fudbalsku reprezentaciju nadajući se da će nas i fudbaleri jednom obradovati kao što to skoro uvek čine recimo vaterpolisti i košarkaši.

 

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*