Aleksandar Vučić organizovao prijem u svom kabinetu za finaliste Evropskog prvenstva (FOTO)

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u svom kabinetu finaliste Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu od 3. do 5.marta.  Vučić je ugostio Evropsku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović, finalistu u sedmoboju Mihaila Dudaša i finalistu  skoka u dalj Lazara Anića, kao i njihove trenere, a sastanku su prisustvovali i Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Predsednik Vlade Republike Srbije istakao je da je Ivanin skok bio nestvaran: “Tri serije preko sedam metara. Zaista impresivno. Arena je bila puna, a atmosfera neverovatna. Toliko se ljudi radovalo atletici, ali moram priznati da sam se malo uplašio kada je prvi skok bio prestup. Iz Evropske atletske federacije smo dobili informaciju da ukoliko sagradimo stadion iza bloka 45 do 2021. godine, imamo velike šanse da dobijemo organizacaiju Evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine”.

Najbolja srpska atletičarka i evropska šampionka u skoku u dalj, Ivana Španović rekla je kako je ovo bio vikend za pamćenje i kako je tek sad svesna uspeha koji je ostvarila: “Sve ono o čemu sam ikada sanjala i maštala uspela sam da ispunim te nedelje, pred svojom publikom u Kombank Areni. Oni su bili moj vetar u ledja i pomogli mi da dodjem do daljine od 7.24 metara. Bila sam spremna, obećavala sam i ispunila obećanje. Nadam se da ćemo uspeti da dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani 2020. godine, a potom i Evropskog prvenstva na otvorenom 2024. godine”.

 

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*