Nova kazna Evrolige i poslednje upozorenje

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Košarkaški klub Crvena zvezda sa 10.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača tokom i po završetku utakmice sa Panatinaikosom. Zvezda je dobila poslednje upozorenje da će „drastično biti kažnjena zbog konstantnog ponavljanja prekršaja“ ulaska publike u teren. Crvena zvezda kažnjena je po dva osnova. Novčanu kaznu od 3.000 evra Zvezda je dobila pošto su njeni navijači palili baklje posle utakmice sa Panatinaikosom 26. januara u Beogradu, kada su crveno – beli pobedili sa 72:66. Novčanu kaznu od 7.000 evra, klub je dobio zbog bacanja upaljača i kovanica u teren tokom poslednje četvrtine i tajm – auta 70 sekundi pre kraja utakmice.
„KK Crvena zvezda poslednji put apeluje na sve navijače i one koji će doći u petak na utakmicu protiv Efesa, da se primereno ponašaju i ne bacaju ništa u teren, jer klub više nije u stanju da plaća ogromne kazne zbog identičnih prekršaja“.
Zvezda je upozorila da svaka nova kazna može dovesti do još teže kazne, a to je igranje utakmice Evrolige bez prisustva publike, ili u dvorani koja je udaljena 300 kilometara od Beograda i podsetila da je ove godine već platila kazne u iznosu više od 20.000 evra.
TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*