INTERVJU – ZORAN GAJIĆ: ‘Biće još medalja, hoćemo punu Arenu’

U Beogradu je održan sedmi po redu Sajam sporta, pod sloganom „Put uspeha“, a tom prilikom razgovarali smo sa prvim čovekom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem. Neizbežno pitanje na samom startu bilo je oko dobijanja organizacije Evropskog prvenstva 2021. godine u konkurenciji odbojkašica.

Mislim da je to veoma značajna stvar za naše ljubitelje odbojke koji će moći da vide uživo našu žensku reprezentaciju. Zahvaljujem se ministru sporta i predsedniku Srbije koji su nam izašli u susret da se ovako nešto 2021. godine desi. Ne treba zaboraviti da to nije nimalo jeftino i da je jedan veliki zahvat. Mi ćemo biti jedna od četiri zemlje domaćini s tim što mi imamo tu privilegiju da će kod nas biti mečeva od kvalifikacija do finalne utakmice sve u Beogradu i nadamo se da ćemo napuniti Arenu.

Arena je bila domaćin finala Svetske lige u odbojci, sigurno će i sada biti spektakl?

Ja sam ubeđen, sigurno da treba malo da poradimo na tome da se sala napuni naročito onda kada ne igra naša reprezentacija, ali iskren da budem očekujem u narednim takmičenjima da naša ženska reprezentacija isto zauzima vrlo visoka mesta, da donosi medalje i da to bude na neki način najbolja promocija i poziv navijačima da dođu u halu.

Možda je jedan od poziva i ovaj Sajam sporta, kakav je vaš komentar na samu ovu organizaciju Sajma sporta, da li ste zadovoljni odzivom?

Mislim da je ideja fantastična i svi relevantni faktori, ministarstvo, savez sportova, Olimpijski komitet, sportski savezi, svi su uključeni ovde i jako je simpatično i vrlo interesantno jer smo svi na jednom mestu i mislim da je za navijače, za ljubitelje sporta jedinstvena prilika da dođu na jedno ovakvo mesto i da praktično mogu da vide sve naše trofejne saveze i bukvalno iz svakog sporta ponekog od reprezentativaca sadašnjeg ili bivšeg. Ovo je zaista jedinstvena prilika gde smo svi na jednom mestu. Mislim da će tek u budućnosti ovaj Sajam biti još interesantniji. 

FOTO: www.sportnadlanu.com

Na kraju razgovora upitali smo gospodina Gajića, šta je lakše biti selektor reprezentacije ili predsednik saveza?

– Sve nekako ima svoju specifiku, nije mi teško ni jedno ni drugo. Zadovoljstvo mi je i ono ranije što sam radio, a i ovo sada, pomažem ekipama, pomažem svima i na neki način me to čini srećnim.

Poslušajte kompletan intervju klikom na ‘Play’ dugme ispod.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*