Počelo Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, sjajni Anić u finalu (FOTO)

Počeo je najveći sportski događaj u našoj zemlji ove godine, a prvi rezultati naših asova ohrabruju. 

Lazar Anić uspeo je u drugoj seriji da skoči preko kvalifikacione norme u skoku u dalj. On je skočio 7.98 metara i kao drugoplasirani dospeo među prvih osam najboljih. Norma za finale bila je 7.90 metara, ali nažalost Strahinja Jovančević nije uspeo da skoči do nje, on je skočio 7.47 metara, što nije bilo dovoljno za finale.

Tamara Salaški zauzela je treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi od ukupno šest grupa i uspela da se domogne polufinala na 400m. Ona je trku istrčala za 54.03 sekunde, što je daleko od njenog najbolje rezultata i državnog rekorda koji je u njenom vlasništvu, ali u ukupnom plasmanu zauzela je 17 – to mesto i time sebi obezbedila plasman u polufinale.

Miloš Raović nije uspeo da se plasira u polufinale u trci na 400m. On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo šesto mesto sa rezultatom 48.89s, što je daleko od njegovog najboljeg rezultata koji je ostvario ove godine. Milica Emini nije uspela da se nađe u polufinalu trke na 60m prepone. Ona je trku istrčala za 8.62 sekunde i zauzela sedmo mesto u četvrtoj kvalifikacionoj grupi.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*