U FOKUSU: 3 stvari koje smo naučili iz poraza Liverpula od Svonsija

Fudbaleri Liverpula doživeli su prvi poraz kod kuće u ovoj sezoni, kada su ranije danas izgubili od Svonsija (2:3). Evo tri zaključka koja smo izveli iz te utakmice:

Titula je sve dalje od Enfilda

Klop i njegovi izabranici slovili su za favorita iz senke pred početak sezone, posebno uzevši u obzir činjenicu da ne igraju u evropskim takmičenjima. Kako je vreme odmicalo, Čelzi je sve jasnije stavljao do znanja da je glavni favorit. Nedelju dana pred međusobni duel sa ‘Plavcima’, Liverpul ima čak 10 bodova zaostatka (ukoliko Čelsi slavi u Halu) i ne deluje kao neko ko bi uspešno mogao da parira klubu iz Londona.

2:0 je najopasniji rezultat

Čuvena fudbalska floskula još jednom se ponovila. Posle dosadnjikavog prvog poluvremena, Ljorente je u samo pet minuta dva puta matirao Minjolea i Svonsi je imao lepu prednost. Ipak, još jednom se pokazalo da je ‘2:0 najopasniji rezultat’, pa je Liverpulu trebalo samo 15 minuta da dođe do egala.

Nažalost po momke sa Enfilda, Sigurdson je iskoristio nepažnju odbrane i u 73. minutu ipak doneo tri boda ekipi iz Velsa.

Klop proklinje Kup Afričkih Nacija

Iako to nije naglas rekao, verujemo da Nemac ima ozbiljne probleme u sklapanju ekipe zbog odsustva igrača koji su na AKN. U prvom redu mislimo na Sadiju Manea, reprezentativca Senegala, ali i Džoela Matipa, koji je odbio da igra za Kamerun ali je dozvola igranja za Liverpul tokom perioda trajanja AKN bila pod znakom pitanja.

Roberto Firmino je jedan od onih kome je Mane najviše nedostajao. Istina, postigao je dva gola, ali napad ‘Redsa’ bi bio još ubojitiji da im je tu i Mane. On je taj koji razvlači odbrambenu liniju i stvara prostor kada se Firmino povuče nekoliko koraka nazad. U njegovom odsustvu, Firmino nije imao kome da uputi završni pas, pa smo videli Liverpul koji se češće odlučuje na ‘bunarenje’.

Za slučaj da ste propustili ovaj sjajan meč, podsetite se golova:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5rdN3c3bwU

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*