NHL: Ovečkin u legendi, ušao u ‘klub 1000’

Krilo Vašingtona Aleks Ovečkin ušao je u istoriju NHL lige pošto je danas zabeležio svoj 1.000 poen u takmičenju, u trijumfu svog tima nad rivalom Pitsburgom od 5:2.

Ruski internacionalac je do velikog uspeha došao u stilu, pošto je postigao gol posle samo 35 sekundi i tako postao 84. igrač u istoriji lige koji je došao do te brojke. On je do kraja utakmice postigao još jedan gol, tako da sada ima ukupno 1.001 poen u NHL.

– Nekako sam pre utakmice razmišljao o tome. Mislio sam kako su svi ovde i da bi bilo lepo da zabeležim 1.000. poen kod kuće. Prilično sam uzbuđen što se to desilo. Ovo je veliki trenutak za klub, za mene, za navijače, rekao je Ovečkin posle meča.

Njegov prvi gol proslavljen je mnogo bučnije nego obično, a svi navijači koji su 338. put uzastopno do poslednjeg mesta ispunili Verajzon senter skočili su sa svojih mesta i skandirali su “Ovi! Ovi!” i tako pozdravili levo krilo svog tima i jednu od najvećih zvezda lige.

Ovečkin ima 31 godinu. On je ovako postao četvrti Rus koji je dostigao 1.000 poena, a 37. igrač ukupno koji je to učinio u jednom klubu. Igrač je do ovog uspeha došao u svojoj 880. utakmici, tako da je sada drugi najbrži aktivni igrač koji je došao do tog dostignuća, nakon legendarnog Jaromira Jagra, kome je to uspelo za 763 utakmice.

Sidni Krozbi iz Pitsburga i dalje ima šansu da ih pretekne obojicu. On je do sada odigrao 741 utakmicu u NHL i ima učinak od 983 poena.

Ovečkin se sada priključio ruskom klubu koji čine Sergej Fjodorov, Aleksander Mogilni i Aleksej Kovaljov, za koji je rekao da je “mali ali vrlo legendarni”. Ovečkin je prošle godine pretekao Fjodorova na prvom mestu Rusa sa najviše golova u NHL i sada je prvi sa 546.

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*