NA DANAŠNJI DAN: Vidić predstavljen na ‘Teatru snova’

Srpski fudbaler Nemanja Vidić na današnji dan, pre tačno 11 godina, 5. januara 2006. godine predstavljen je kao novi igrač Mančester junajteda.

Nedavno smo pisali o tome da li je ovaj transfer najbolja kupovina Ser Aleksa Fergusona u poslednjoj deceniji, a ukoliko se malo udubimo u sve što je Nemanja uradio za Junajted, jasno je spada među najveće legende ovog kluba.

Tog 5. januara 2006. godine, Ser Aleks Ferguson je tada slabo poznatog Vidića predstavio engleskoj fudbalaskoj javnosti kao budućnost Mančester junajteda, i nije pogrešio.

“On je bez, agresivan centralni bek i biće strašno pojačanje za naš tim. Ne zaboravite da dobri defanzivci donose trofeje velikim timovima. Nemanja je rođeni borac i pobednik i fizički neverovatno snažan. Želeo sam vrhunskog odbrambenog igrača i konačno sam to i dobio“, rekao je Ser Aleks Ferguson na predstavljanju Nemanje Vidića.

I fudbalski klub Mančester junajted na svom zvaničnom sajtu, danas se posvetio transferu Nemanje Vidića i Patrisa Evre koji je stigao iste zime kada i naš fudbaler.

Pol Skols se u razgovoru sa klupski sajt prisetio kakav je bio Nemanja na početku.

“Nemanja nije bio ništa posebno kada je stigao u našu ekipu. Bio je mršaviji i lako smo dobijali duele sa njim. Ali, narednih godinu dana, kad god sam prolazio pored teretane, video sam Vidića kako naporno radi. Vremenom se pretvorio u krupnog, snažnog štopera sposobnog da oduva svakog napadača“, prisetio se Pol Skols.

U svojoj opširnijoj analizi, autor priče o Nemanji Vidiću podsetio je da je srpski fudbaler stigao na “Teatar snova“ za samo sedam miliona funti.

A ne treba da podsećamo da je u narednih osam godina osvojio pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona i postao svetski prvak sa Junajtedom. Odigrao je 300 utakmica i postigao 21 gol za “đavole“.

I nije se džaba Old Trafordom godinama orilo:

“Nemanja, woah-oh, Nemanja, woah-oh, he comes from Serbia, he’ll fucking murder ya…“

TEKST REKLAMA 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*